Sziasztok! Találtam egy cikket, ahol leírják Korea történetét, valamint érdekességeket látnivalókat. Ezt külön menüpontként hozzáadtam az oldalhoz ; A KOREA menücsoportban megtaláljátok, vagy katt IDE. Holnap a hagyományos koreai esküvőről fogok írni, pénteken design váltás; ezzel lezárul a hagyomány hét. + szó lesz egy új versenyről is.^^
Az ételekről még:
Aki a koreai konyha specialitásaira kíváncsi, aligha elkerülhető,
hogy megkóstolja az alapját képező kimchit.
A pikáns reszelt zöldséget
chilivel, fokhagymával és gyömbérrel érlelik, rendeljünk bármit is,
tányérunkon biztos ott fog tornyosulni a szokatlan köret. A nemzeti
eledel viszont már egy fajsúlyosabb fogás, a pulgogi névre hallgató
tüzes marha. A marhacsíkokat szójaszószban, szezámolajban, fokhagymában
és chiliben pácolják, majd látványkonyha jelleggel asztaluknál, külön
főzőlapon sütik meg. a pulgogi:
A koreaiak legnépszerűbb utcai eledele a sós palacsinta, ezek közül
is a pajon, vagyis a zöldhagymás palacsinta
és a pindaeddok, a babos és
sült disznóhúsos változat. A koreai társasági élet aligha lenne meg tea
és a kávé nélkül, itt-tartózkodásunk alatt feltétlen próbáljunk ki a
helyi gyógyteák közül néhányat. Ha mindenáron szeszes italt szeretnénk
fogyasztani, a makkoli jipeket keressük, mely a kocsma koreai változata.
|