●óra●

Honlap-menü

Belépés

Ennyi idős a lap^^

Kedvencekhez adom!

Chat

az oldal reklámja

Szavazás
Legyen több friss a blogban?
Összes válasz: 51

Statistics

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Zene ^^

MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

Calendar
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Entries archive

Site friends
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits

  • Nyitólap » 2011 » Július » 17 » Korea Kultúrális központ magyarországon!!
    4:45 PM
    Korea Kultúrális központ magyarországon!!
    Infóért köszönet Nixinek! :)

    leírom a részleteket:

    A Magyarországon megnyíló kulturális központtal kapcsolatban számítunk mindenki véleményére.

    Jó napot kívánok! 

    A Koreai Nagykövetség kultúrattaséja, Kwon Young-sup vagyok. 

    A Koreai Kormány tavalyi év középén döntött úgy, hogy Koreai Kulturális Központot nyit Budapesten.

    Most végre megszületett az a döntés is, hogy a Kulturális Központ mely épületbe költözik.

     

     - Cím : Budapest XII. Csörsz u. 49-51. 

    - Az épület előnyei;

       A XII.ker szívében, kellemes környezetben helyezkedik el.

    200 méteres körzetében található a MOM Kulturális Központ, az ELTE Tanárképző, valamint annak középiskolája.

    Szabadidőközpontjával, szabadtéri helyszíneivel, közparkjaival, sport-központjaival a XII. kerület ezen része kulturális és oktatási csomópont.

     


    Végleges terv az ingatlantulajdonossal folytatott tárgyalások (pontos kibérlési terület, időtartam, bérleti díj, stb) befejeztével alakulhat ki. 

    A Magyarországon nyíló Kulturális Központ megnyitásával, sokszínű programokkal széles körben szeretnénk megismertetni az emberekkel a koreai kultúrát. 

    A Kulturális Központ értelemszerűen a koreai nyelv, és más, színes, kultúrát bemutató tanfolyamok szervezésével, koreai filmvetítések, koreai művészeti kiállítások megrendezésével foglakozna, s emellett a Koreai Kulturális Információs Központ szerepét is betöltené. 

    A Központ azonban nem csak a koreai kultúrát szeretné bemutatni, hanem a két ország művészeinek közvetítésével országaink kulturális kapcsolatait is szeretnénk tovább fejleszteni. Ezen viszonyok jövőbeni barátiabbá válását, pozitív fejlődését, bővülését tartom szem előtt. 

    A kulturális programokhoz többféle termet szeretnénk kialakítani, többek között egy multi-funkciós nagytermet, multimédia-szobát, kiállító termet és tantermeket. 

    A Kulturális Központ megnyitásával kapcsolatban mindenki véleményére számítunk. 

    Ha van bármi ötlete vagy javaslata a következő témákkal kapcsolatban, kérem, hogy fejtse ki azt válaszában!

     

    1. Az épület dizájnja (belül, kívül)

      - Szimbólumok, szobrok, berendezés

    2. Az épület termei

      - Megnevezés, tartalom, nagyság, használati elv, stb. 

    3. A kulturális Központban működő programok

      - Koreai nyelvoktatás, kultur-foglalkozások (kézművesség, főzés, kalligráfia, stb.), koreai filmvetítés, koreai művészeti kiállítás 

    4. Egyéb javaslatok

    Azért, hogy a Kulturális Központban valamennyi odalátogató örömét lelhesse, várom a javaslatokat, és kérem mindenki együttműködését!

     

    Köszönöm szépen!

    Megtekintések száma: 5091 | Hozzáadta: Kincső | Helyezés: 5.0/1
    Összes hozzászólás: 9
    9 Kristály Péter  
    0
    Tisztelt Kwon Young-sup Úr!

    Feleségem, és én is, nagyon érdeklődünk Korea iránt. Sajnos lemaradtunk a Hopp Ferenc múzeumban nemrég bezárt kiállításról. Érdeklődni szeretnék, hogy Korea Kultúrális központban mikor milyen programok van, hogyan lehet oda bejutni?
    Tisztelettel: Kristály Péter

    8 tundver  
    0
    Üdvözlöm,
    sajnos a ma délelőtti megnyitóról lemaradtam, mivel másutt megjelent információ szerint, holnap, azaz 11-én szombaton lenne az ünnepélyes megnyitó. A honlapot már láttam, és nagyon várom az első találkozás kellemes meglepetéseit. A nyelvtanulás, a könyvtár és a többi lehetőséget nagyszerűen ki lehet használni. Amit várok: történelem, irodalom, néprajz, zene, élő hagyományok megismerése - kézműves foglalkozások segítségével különböző korai kézimunkákkal megismerkedni és természetesen minél több koreai történelmi filmhez szeretnék hozzáférni. A hazai (magyar) filmkedvelőket összehozni (nézők és fordítok találkozása), alkalmasint hagyományos gyógyászat ill. mozgáskultúra megismerése és nem sorolom - nagyon kíváncsi vagyok Önökre és nagyon örülök, hogy itt vannak nálunk. Isten hozta Önöket! Andi

    7 Alexandra  
    0
    Nagyon örülök a megnyitónak! Nyáron láttam koreai sorozatokat és nagyon megtetszett ez a kultúra. Azóta is szeretnék minél többet megtudni az országról, de nem sok magyar nyelvű kiadvány, könyv van. Ezért nagyon örültem, amikor halottam, hogy egy kulturális központot nyitnak. Én is úgy érzem, hogy nagyon sok hasonlóság van a két kultúra között és a koreai embereknél én európai vagy magyar vonásokat is látok. Avval is egyetértek az előttem szólóval, hogy sokat tanulhatnánk Önöktől mind az oktatás, mind a gazdaság terén.
    Nagyon várom már a megnyitót!
    Üdvözlettel:
    Alexandra

    6 koppány Ilona  
    0
    nagyon várom a kult.központ megnyitását és a programjaikat! kérek értesítést!!! üdvözlettel koppánylonci

    5 csucsu  
    0
    Van lehetőség diákmunkára? jól beszélek magyarul és koreaiul :D

    2 Kincső  
    0
    Kedves Éva!:) Teljesen egyetértek veled, ezek mind nagyon jó ötletek lennének, engem is nagyon érdekel! :) próbálok még több infót feltenni Koreáról, köszönöm hogy írtál!:)

    szerkesztő : Kincső

    3 Éva  
    0
    Kedves Kincső!
    Mit lehet tudni a megnyitóról? Mikorra tervezik? Mennyire lesz nagyszabású rendezvény? Lesznek koreai művészek is a meghívottak között? Egyáltalán mennyire lesz nyitott és publikus a megnyitó?
    Gondolom, semmi titkot nem kérdeztem, előre köszönöm az információt.
    Üdvözlettel és Barátsággal: Éva

    4 Kincső  
    0
    kedves Éva!:) én nagyon szívesen elmennék a megnyitóra. lehet hogy már kész van, azt sajnos nemtudom:S csak azokat amik fen vannak említve. lehet hogy kész van. esetleg ha vki pesti és ráér megtudná nézni, hogy valóban ott van e a központ:
    Budapest XII. Csörsz u. 49-51.
    ezek lennének:
    koreai nyelv, és más, színes, kultúrát bemutató tanfolyamok szervezésével, koreai filmvetítések, koreai művészeti kiállítások megrendezésével foglakozna, s emellett a Koreai Kulturális Információs Központ szerepét is betöltené.
    - Koreai nyelvoktatás, kultur-foglalkozások (kézművesség, főzés, kalligráfia, stb.), koreai filmvetítés, koreai művészeti kiállítás…és a két ország művészeinek közvetítésével országaink kulturális kapcsolatait is szeretnénk tovább fejleszteni.

    1 Éva  
    0
    Tisztelt Kwon Young-sup Úr!

    Másfél éve kezdtem érdeklődni az önök országa iránt. Azóta valamivel tájékozottabb vagyok az országa adottságai, művészete, gazdasága vonatkozásában.
    Mint laikusnak, az a benyomásom, hogy nincs olyan nagy különbség közöttünk, mint amit a távolság feltételez. A hagyományos koreai zene és tánc sokban hasonlít a magyar népzenére és táncra. Érdekes módon az önök nyelve éppoly dallamos, mint a magyar, többször érzem úgy, hogy hangzásukban sok a hasonlóság. Olvastam, hogy mindkét nyelv Belső-Ázsiából, rokon nyelvcsaládból származik, mint például a mongol nyelv is. Ez lehet talán az oka.
    A közeledésnek szerintem nincsenek akadályai.
    A Magyar televízió azzal, hogy koreai történelmi sorozatokat vetít, megtette az első lépéseket a szimpátia elnyerése felé.
    Az első javaslatom, hogy bővítve az MTV kínálatát, mai filmeket és sorozatokat és dokumentumfilmeket is műsorra kellene tűzni, mert ezzel nagyobb érdeklődést lehetne kelteni az országuk iránt.
    Továbbá, kevés információval rendelkezünk a mai Koreáról, és ezt feltétlenül pótolni kellene. Kiállításokon nemcsak a múltat, de a jelent is be kellene mutatni. Például, modern építészetet, környezetvédelmet, modern belsőépítészetet, divatot, modern filmművészetet és még sorolhatnám.
    Megjelenhetnének a magyarországi filmszemléken, színházi találkozókon, a Sziget fesztiválon, Balaton Sand-, Hegyalja fesztiválon. Ott az ifjúságunkat megismertethetnék az önök sikeres előadóival, együtteseivel.
    Az oktatás területén elért eredményeikre is kíváncsiak vagyunk, honnan hová jutottak és melyek a kiemelt célpontok? Nekünk nagy szükségünk volna a pozitív példákra, mert szerintem irányt tévesztettünk ezen a területen.
    Lehetne például közös kurzusokat szervezni mindkét ország oktatóinak és hallgatóinak részvételével, népszerű témákban, amit a Magyar televízió is közvetítene. Jó példa a most is futó "Minden tudás egyeteme" című előadás sorozat. Ennek helyet adhatna a központ és ez a látogatottságát is növelné.
    Meghívhatnának népszerű magyar és koreai művészeket közös előadás keretében, például komoly és könnyűzene, film és színház, táncművészet, harcművészet területéről. Ezek biztos, hogy nagy népszerűségnek örvendenének.
    Lehetne találkozókat szervezni, a sikeres sorozatok szereplőivel, az internetes "fan közösségeket" is bevonva.
    Divatbemutatókat, étkezési kultúrát, fotóművészetet, festészetet, textilművészetet, szobrászatot, építészetet, lakáskultúrát, irodalmat bemutató kiállításokat kellene szervezni.
    A kiállításokon túl persze fontos szerepet kaphatna a különböző foglalkozások szervezése, ahol testközelből ismerhetnénk meg a kultúrájukat.
    A Központnak legyenek hagyományos és nagyon modern területei, díszítése tükrözze az országuk hagyományokra épülő XXI. századi arculatát.
    A legfontosabb, hogy nyitott legyen mindenki számára.
    Lehetne "Korea-Magyar Baráti Kört" létrehozni és működtetni.
    Remélem talált hasznosítható ötletet az írásomban. Várom a központ megnyitóját és amennyiben tehetem, látogatni is fogom.
    Sok sikert kívánok a munkájához.
    Üdvözlettel:
    Országának egy barátja.

    Név *:
    Email *:
    Kód *:
    Copyright MyCorp © 2024
    Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz